Contacteaza-ne

 • Infortunistica Accidente SRL obține 1.500 EUR pentru fiecare zi de îngrjiri medicale necesare vindecării clientul său, victimă a unui accident rutier

  Infortunistica Accidente SRL obține 1.500 EUR pentru fiecare zi de îngrjiri medicale necesare vindecării clientul său, victimă a unui accident rutier

  În 20.02.2016, clientul Infortunistica Accidente a fost victima unui accident rutier petrecut în jud. Gorj, pe DE 79. Victima era pasager într-un autovehicul care a ieșit de pe partea carosabilă și s-a izbit într-un cap de pod, într-o curbă periculoasă.

  Clientul Infortunistica Accidente a suferit multiple leziuni traumatice la nivelul capului și coloanei, leziuni ce au necesitat, conform unui certificat medico-legal emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Gorj, 20-25 zile de îngrijiri medicale. Clientul nu a suferit infirmități posttraumatice, iar viața nu i-a fost pusă în primejdie prin producerea accidentului.

  După epuizarea etapei de cercetare penală, Judecătoria Sectorului 1 din București a admis în tot acțiunea formulată de Infortunistica Accidente și a acordat despăgubiri pentru daunele morale suferite de victimă în cuantum total de 135.000 lei (aprox. 30.000 EUR). Hotărârea Judecătoriei Sectorului 1 București reprezintă o decizie importantă pentru victimele accidentelor rutiere întrucât acordă despăgubiri de aproximativ 1.500 EUR pentru fiecare zi de îngrijiri medicale necesare vindecării clientului Infortunistica Accidente. Decizia judecătoriei este supusă apelului la Tribunalul București și va fi publicată, in extenso, pe site-ul Infortunistica Accidente, www.info-daune.ro.

  În România, cuantumul despăgubirilor pentru daunele morale este intens discutat între reprezentanții companiilor de asigurare auto obligatorie și victimele accidentelor auto. În general, ofertele de despăgubire formulate de companiile de asigurare auto obligatorie respectă Ghidul pentru soluționarea daunelor morale, elaborat de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii cu acordul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

  Pentru tipul și forma prejudiciului reclamat de către clientul Infortunistica Accidente, Ghidul a identificat o medie a despăgubirilor acordate de instanțele judecătorești din România pentru daune morale pentru fiecare zi de îngrijire medicală necesară vindecării de 474 de lei (aproximativ 100 EUR);

  Așadar, față de această medie, despăgubirile obținute de Infortunistica Accidente sunt de aproximativ 15 ori mai mari. Aceasta victorie este rezultatul unei strategii complexe de apărare a clientului nostru, bazată pe o solidă argumentație juridică și un probatoriu adecvat administrat în cauză. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 din București este reprezentativă pentru preocupările constante ale echipei Infortunistica Accidente de conștientizare din partea reprezentanților companiilor RCA a traumelor și suferințelor victimelor evaluate în mod concret, de la caz la caz, și nu potrivit unor grile de despăgubire abstracte și obscure.

  În fiecare an, Infortunistica Accidente asistă victime ale accidentelor rutiere, aflate în diverse situații complexe, obținând despăgubiri pentru daunele morale suferite de acestea într-un cuantum situat peste media publicată de Ghid.

  Avocat INFORTUNISTICA ACCIDENTE SRL

Leave a comment

If you want to share your opinion, leave a comment.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>